top of page

Ericksoniaanse Hypnose op maat

Image by Markus Spiske

Waarom Ericksoniaanse Hypnose kiezen?

Onze gedragspatronen, emoties, overtuigingen, angsten, trauma's, zitten letterlijk in ons zenuwstelsel als "neurale paden".

Deze neurale paden zijn fysieke verbindingen in onze hersenen.

Willen we onze patronen veranderen, dan moeten we onze bestaande neurale paden onderbreken en nieuwe aanleggen.

Maar die neurale paden onderbreken of opnieuw aanleggen vergt veel meer dan louter wilskracht.

Ericksoniaanse Hypnose is een vorm van hypnotherapie die met suggesties werkt en nieuwe neurale paden aanmaakt.

Sessies zijn heel ontspannend en het staat je altijd vrij om de suggesties die ik geef in je op te nemen of te verwerpen. 


Ericksoniaanse hypnose is een ontspannen vorm van leren.

Nieuw gedrag, nieuwe emoties en nieuwe overtuigingen kan je zo leren zonder jarenlang hard labeur en wekelijkse gespreksessies.

Ericksoniaanse Hypnose haalt al het lastige uit "aan jezelf werken".

Fabels over hypnose

Fabels over hypnose

 • Hypnose is geen "diepe slaap"
  Heb je ooit filmscènes gezien waarin een hypnotherapeut aftelt en de cliënt met gesloten ogen achterover zakt? Je zou zo kunnen aannemen dat hypnose gewoon diepe slaap is. Maar dat is niet zo. Iemand die zijn ogen gesloten houdt, kan zich net beter focussen op de lessen in de sessie.
   

 • Je raakt de controle niet kwijt 
  Dit is een van de meest voorkomende misvattingen rond hypnose en een die vaak angst en twijfel veroorzaakt.
  De waarheid is dat niemand je geest kan beheersen tenzij je dat toestaat en hypnotherapeuten richten zich alleen op het geven van de suggesties die jij wilt of nodig hebt.
  Op geen enkel moment tijdens je sessie verlies je de controle over je geest. Als je een suggestie hoort waar je het niet mee eens bent of die je niet begrijpt, pikt het onderbewustzijn de inconsistentie op en wijst het de suggestie automatisch af. Klaar.

   

 • Hypnose is geen "zwarte magie"
  Er zijn zelfs mensen die beweren dat hypnose letterlijk "het werk van de duivel" is. Dit hoor ik vooral van mensen in bepaalde religieuze gemeenschappen.
  In werkelijkheid is hypnose een natuurlijke staat van bewustzijn die wetenschappelijk is bestudeerd en vaker voorkomt dan je waarschijnlijk denkt. We komen allemaal dagelijks in een hypnotische toestand (zoals wanneer je begint te dagdromen of opgaat in een boek of film).
  Bovendien zijn hypnotherapeuten geen paranormaal begaafden, waarzeggers of handlezers.
  Hypnotherapie is gebaseerd op jarenlang klinisch onderzoek door gerenommeerde psychologen, waaronder dr. Sigmund Freud en dr. Carl Jung.
   

 • Hypnose kan niet al je problemen oplossen in 1 sessie
  Ondanks wat shows en films soms laten zien, is hypnose niet een onmiddellijke oplossing voor alle problemen. De therapie kan relatief snel zijn of langer duren dan verwacht (afhankelijk van de toestand en de ernst van de problemen).
  Vooruitgang wordt geboekt aan het tempo van de cliënt.
  (Wees voorzichtig zijn met degenen die beweren dat ze je van de ene op de andere dag van al je problemen kunnen verlossen...)
   

 • Alleen mentaal zwakke personen kunnen gehypnotiseerd worden
  Dit is ook niet waar. Iedereen die bereid is een open geest te houden, kan worden gehypnotiseerd, zolang hij zich maar voldoende concentreert en eenvoudige instructies kan volgen.
  Als je niet lijdt aan een ernstige mentale aandoening die je vermogen om te communiceren beperkt, kan hypnose voor jou werken.
   

 • En verder... ik zwaai niet met mijn vaders zakhorloge, ik zeg niet "kijk eens diep in mijn ogen", ik doe geen satijnen cape om, ik draai geen spiralen voor je ogen en je zal nooit kakelen als een kip... Ik geef therapie, geen circusshow ;)

Resultaten van hypnotherapie

De resultaten variëren voor iedereen, dus het is moeilijk om je een exact antwoord te geven over wanneer jij een verschil zal beginnen op te merken.

 

Sommige mensen merken meteen een verbetering, na de eerste sessie al, terwijl anderen langer moeten luisteren om verbeteringen te zien.

Het belangrijkste is om gefocust te blijven op het resultaat waarnaar je op zoek bent en een geluidsopname van jouw persoonlijke sessie zal je daarbij helpen. Deze kan ik voor je maken, vraag me ernaar.


Op die manier krijgt je onderbewustzijn een duidelijke boodschap over wat je wilt.

Hoe ga ik te werk?

Ik werk op maat voor jou, aan het specifieke aspect van je leven waar je verbetering in wenst. 

Elk aspect waarvan je rationeel weet dat je het anders zou moeten doen, voelen of denken, is een goede kandidaat voor hypnotherapie.

We doen een basis van 2 live sessies, in Melle of via Zoom.

De 2 sessies worden vooraf aangekocht als abonnement.

Eens aangekocht, kan jij je sessies zelf inplannen in mijn agenda.

 

Op basis van de informatie die ik uit je intakegesprek haal, ga ik dan aan de slag.

Ik heb ongeveer 2-3 weken nodig om je persoonlijke script klaar te hebben. Dus plan je eerste sessie in 2-3 weken na de aankoop van je abonnement.

Na sessie 2 zal je voelen of je zelf verder kan met wat je geleerd hebt in de live sessies.

Wil je na de 2de sessie de lessen nog versterken, dan kan

 • ik een geluidsopname maken van jouw sessie, met een extra ontspannend muziekje erbij, zodat je thuis verder kan leren op je eigen tempo (dat kost mij 1u werk, dus dat kost jou 75€)

 • jij live sessies blijven volgen aan uurtarief (75€ per uur) tot het gewenste effect bereikt is

bottom of page