top of page

Ericksoniaanse Hypnose

Image by Markus Spiske

Waarom Ericksoniaanse Hypnose kiezen?

Ericksoniaanse Hypnose ontleent zijn naam aan Dr. Milton H. Erickson, een Amerikaanse psychiater die bekend stond om zijn innovatieve benadering van psychotherapie.

 

In tegenstelling tot traditionele hypnose, die directe suggesties gebruikt om verandering teweeg te brengen, maakt Ericksoniaanse hypnose gebruik van metaforen, verhalen en indirecte suggesties om het onderbewustzijn te bereiken.

Deze techniek respecteert de uniekheid van elk individu en biedt een meer flexibele route naar persoonlijke groei en genezing.

 

Ericksoniaanse hypnose benadert het onderbewustzijn op een subtiele manier, waardoor je openstaat voor verandering zonder weerstand.

Het is specifiek ontworpen om weerstand tegen verandering te verminderen door het onderbewustzijn op een niet-bedreigende manier aan te spreken.

In plaats van directe suggesties te gebruiken, moedigt het indirecte communicatievormen aan, waardoor je je eigen conclusies kan trekken en interne middelen kan activeren voor verandering of genezing.

Deze methode werkt op basis van het principe dat de geest meer openstaat voor suggesties wanneer deze zich in een ontspannen toestand bevindt.

Klinkt goed, toch?

De kracht van verandering

Verandering kan intimiderend zijn...

Maar wat als ik je vertel dat Ericksoniaanse Hypnose je helpt om die (en andere) angsten te overwinnen?

Of het nu gaat om het verbeteren van zelfvertrouwen, het aanpakken van verslavingen of het bevorderen van herstel, deze vorm van hypnotherapie biedt een pad naar positieve transformatie.

Het begint allemaal met een besluit.

Het besluit om open te staan voor verandering en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Van daaruit begeleid ik je door elke stap heen, met respect voor jouw unieke ervaringen en behoeften.

Dus ja, jij kunt dit ook!

Of je nu worstelt met persoonlijke uitdagingen of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er meer mogelijk is in jouw leven; Ericksoniaanse Hypnose kan de sleutel zijn die jij zoekt.

Hoe kan Ericksoniaanse Hypnose jou helpen?

 • Gedragsverandering: of het nu gaat om zelfvertrouwen opbouwen, stress verminderen, slechte gewoontes afleren of goede gewoontes aanleren, Ericksoniaanse hypnose biedt je daar effectieve strategieën voor.
   

 • Persoonlijke groei: hypnose helpt je helen en je innerlijke kracht en creativiteit te ontdekken, wat essentieel is voor persoonlijke ontwikkeling.
   

 • Mentale en fysieke gezondheid: Ericksoniaanse Hypnose wordt ook toegepast ter ondersteuning bij medische behandelingen en om mentale gezondheid te bevorderen door stress en angsten te verminderen.

Fabels over hypnose

Fabels over hypnose

 • Hypnose is geen "diepe slaap"
  Heb je ooit filmscènes gezien waarin een hypnotherapeut aftelt en de cliënt met gesloten ogen achterover zakt? Je zou zo kunnen aannemen dat hypnose gewoon diepe slaap is. Maar dat is niet zo. Iemand die zijn ogen gesloten houdt, kan zich net beter focussen op de lessen in de sessie.
   

 • Je raakt de controle niet kwijt 
  Dit is een van de meest voorkomende misvattingen rond hypnose en een die vaak angst en twijfel veroorzaakt.
  De waarheid is dat niemand je geest kan beheersen tenzij je dat toestaat en hypnotherapeuten richten zich alleen op het geven van de suggesties die jij wilt of nodig hebt.
  Op geen enkel moment tijdens je sessie verlies je de controle over je geest. Als je een suggestie hoort waar je het niet mee eens bent of die je niet begrijpt, pikt het onderbewustzijn de inconsistentie op en wijst het de suggestie automatisch af. Klaar.

   

 • Hypnose is geen "zwarte magie"
  Er zijn zelfs mensen die beweren dat hypnose letterlijk "het werk van de duivel" is. Dit hoor ik vooral van mensen in bepaalde religieuze gemeenschappen.
  In werkelijkheid is hypnose een natuurlijke staat van bewustzijn die wetenschappelijk is bestudeerd en vaker voorkomt dan je waarschijnlijk denkt. We komen allemaal dagelijks in een hypnotische toestand (zoals wanneer je begint te dagdromen of opgaat in een boek of film).
  Bovendien zijn hypnotherapeuten geen paranormaal begaafden, waarzeggers of handlezers.
  Hypnotherapie is gebaseerd op jarenlang klinisch onderzoek door gerenommeerde psychologen, waaronder dr. Sigmund Freud en dr. Carl Jung.
   

 • Hypnose kan niet al je problemen oplossen in 1 sessie
  Ondanks wat shows en films soms laten zien, is hypnose niet een onmiddellijke oplossing voor alle problemen. De therapie kan relatief snel zijn of langer duren dan verwacht (afhankelijk van de toestand en de ernst van de problemen).
  Vooruitgang wordt geboekt aan het tempo van de cliënt.
  (Wees voorzichtig zijn met degenen die beweren dat ze je van de ene op de andere dag van al je problemen kunnen verlossen...)
   

 • Alleen mentaal zwakke personen kunnen gehypnotiseerd worden
  Dit is ook niet waar. Iedereen die bereid is een open geest te houden, kan worden gehypnotiseerd, zolang hij zich maar voldoende concentreert en eenvoudige instructies kan volgen.
  Als je niet lijdt aan een ernstige mentale aandoening die je vermogen om te communiceren beperkt, kan hypnose voor jou werken.
   

 • En verder... ik zwaai niet met mijn vaders zakhorloge, ik zeg niet "kijk eens diep in mijn ogen", ik doe geen satijnen cape om, ik draai geen spiralen voor je ogen en je zal nooit kakelen als een kip... Ik geef therapie, geen circusshow ;)

Resultaten van Ericksoniaanse Hypnose

De resultaten variëren voor iedereen, dus het is moeilijk om je een exact antwoord te geven over wanneer jij een verschil zal beginnen op te merken.

 

Sommige mensen merken meteen een verbetering, na de eerste sessie al, terwijl anderen langer moeten luisteren om verbeteringen te zien.

Het belangrijkste is om gefocust te blijven op het resultaat waarnaar je op zoek bent en een geluidsopname van jouw persoonlijke sessie zal je daarbij helpen. Deze kan ik voor je maken, vraag me ernaar.


Op die manier krijgt je onderbewustzijn een duidelijke boodschap over wat je wilt.

Hoe ga ik te werk?

Ik werk op maat voor jou, aan het specifieke aspect van je leven waar je verbetering in wenst. 

Elk aspect waarvan je rationeel weet dat je het anders zou moeten doen, voelen of denken, is een goede kandidaat voor hypnotherapie.

We doen een basis van 2 live sessies, in Melle of via Zoom.

De 2 sessies worden vooraf aangekocht als abonnement.

Eens aangekocht, kan jij je sessies zelf inplannen in mijn agenda.

 

Op basis van de informatie die ik uit je intakegesprek haal, ga ik dan aan de slag.

Ik heb ongeveer 2-3 weken nodig om je persoonlijke script klaar te hebben. Dus plan je eerste sessie in 2-3 weken na de aankoop van je abonnement.

Na sessie 2 zal je voelen of je zelf verder kan met wat je geleerd hebt in de live sessies.

Wil je na de 2de sessie de lessen nog versterken, dan kan

 • ik een geluidsopname maken van jouw sessie, met een extra ontspannend muziekje erbij, zodat je thuis verder kan leren op je eigen tempo (dat kost mij 1u werk, dus dat kost jou 75€)

 • jij live sessies blijven volgen aan uurtarief (75€ per uur) tot het gewenste effect bereikt is

bottom of page